adok-veszek | képtár | fórum | boltok | szervízek | linkek | chat | játék | oplogó | pannónia rólunk | visszajelzés  
  motoros hírek

login 
jelszó 

elfelejtettem
regisztráció
belépés 


Motoguzzi 

Útitárs keresés  3
Mz, etz tuning  2
Teszt a koltozes utan  3
Boldog Új Évet kívánunk!  1
MZ TUNING  20
I. Motoros Találkozó Mezõkeresztes  3

Új téma
fórum: legfrissebb 6 téma 

10 tipp a biztonságos téli utazáshoz (2012.01.11.)

Budapest, 2012. január 10. – A téli hónapokban sokan kelnek útra síelni, rokonokat, barátokat látogatni, kikapcsolódni. Akármilyen problémamentesnek tûnik is egy hosszú hétvége Bécsben, vagy pár hét egy napsütötte országban, bizonyos veszélyekre mindenképpen fel kell készülni, utasbiztosítás nélkül semmiképpen nem tanácsos külföldre utazni. Összegyûjtöttük, hogy mi mindent érdemes megtenni indulás elõtt, hogy biztonságos legyen a téli utazás.

Ahány utazás, annyiféle úti cél, de megvannak azok a közös veszélyek, amelyekre mindenkinek érdemes felkészülnie. Összegyûjtöttünk tíz tippet, melyek hasznosak lehetnek külföldi utazás során. Indulás elõtt gyorsan fussa át ezeket:
1. Nem lehet elégszer ellenõrizni, hogy megvannak-e a személyazonosító okmányok. Minden pillanatban tartsa ezeket magánál, hiszen ha elkeveredik utastársaitól vagy síelés közben balesetet szenved, ezek nélkül nem biztos, hogy azonosítani tudják.
2. Magyarország külképviseletének elérhetõségeit és hivatali óráit célszerû elõre kigyûjteni, hiszen ha elveszti az okmányait, vagy például kirabolták és nem tud hazajutni, hozzájuk tud segítségért fordulni.
3. Kevesen gondolnak rá, de érdemes külön feljegyezni a biztosító segítségnyújtó telefonszámát. Hiszen ha egészségügyi biztosítási szolgáltatásra tart igényt, mindenképp beszélnie kell a biztosító segítségnyújtási és kárrendezési megbízottjával.
4. Mindenképp vigye magával az utasbiztosítási kötvény adatait. A kötvényszám mellett a biztosító segítségnyújtó telefonszámára is szüksége lehet.
5. Az Európai Egészségbiztosítás Kártyával biztosítható, hogy a kórházakban, a gyógyszertárakban és az orvosoknál az adott ország állampolgáraival egyenlõ bánásmódban részesüljön. A kártya az Európai Unió 27 tagállamában, illetve Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc területén érvényes és az adott ország társadalombiztosítási szervével szerzõdésben lévõ egészségügyi szolgáltatók ellátását fedezi.
6. Ma már nem kérdés, hogy mobiltelefont mindenhova magunkkal visszük, de utazás alatt a megszokott funkciók mellett a GPS helymeghatározás miatt ez még fontosabb lehet. Még síelés közben is érdemes a telefont zsebben tartani.
7. A családban gyakori betegségek és allergiák elleni gyógyszereken kívül utazási kellemetlenségekre is csomagoljunk be gyógyszereket.
8. Mint minden sport, a síelés is veszélyes lehet, de természetesen a megfelelõ védõfelszerelés sokat segíthet a sérülések elkerülésében. Ezek között a bukósisak és a testprotektor viselete a legfontosabb. Elõbbi több országban kötelezõ is a sípályákon.
9. Ha autóval kel útra, ne felejtse otthon a hóláncot! Nemcsak hasznos, mert biztonságosabbá teszi a közlekedést, de több országban kötelezõ is.
10. A gépjármû felszerelései között ellenõrizze, és ha szükséges, egészítse ki az elsõsegély doboz tartalmát. Mindig tegyen az autóba ivóvizet és meleg takarót arra az esetre, ha huzamosabb ideig kellene várakozni.

vissza

Minden jog fenntartva (1999-2024), Herényi Gergely & Korossy Khayll Balázs


  Webmania - a legjobb honlapok  
0.041332006454468